سبزی های خوردنی ودارویی
انتشار: 17 ارد ماه 1394 ساعت 20:02 دیدگاه ها: هيچ

به گزارش گلستان بلاگ، وبلاگ  «النگ روستایی زیبا» نوشت:

انواع سبزی های خوردنی ودارویی وحشی خودرو درمنطقه کردکوی رشد می کند. که داری نامهای محلی می باشند. البته ممکنه این سبزی ها وگیاهان در مناطق دیگر ایران به نام های دیگر بشناسند.

الزی (Alliumparadoxum )

الزی نوعی سبزی وحشی و به اصطلاح نوعی سیرکوهی و خودرو است که در جنگل های استان های شمالی ایران و فقط در فصل بهار می ‌روید و سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است.

الزی گیاهی است شبیه پیاز با دانه ها و گل سفید رنگ که بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد.

اوجی(پونه) ( (Mentha pulegium:

oji

دربسیاری از نقاط ایران رشد میکند بوی معطر و مطبوعی دارد. در منطقه کردکوی به صورت سبزی خوراکی و یا اشکال دیگر مصرف می شود .  از خانواده نعناع که در کناره های جریان های آب و یا زمین های نمناک می روید.

 

گزنه: ( Lamium )

گیاهی علفی و چند ساله که درباغ ها و نقاط مرطوب خودرو می روید .قسمت مورد استفاده آن برگهای تازه، ریشه، شیره و دانه است و طبع آن گرم و خشک است. در شهرستان کردکوی آش گزنه معروف است. از ریزش موی سر جلوگیری میکند و تاثیر زیادی در کاهش قند خون دارد

زولنگ  ( Eryngium Caucasicum )

نام فارسی آن شش شاخ است.گیاه زولنگ خاردار و از تیره چتریان است. زولنگ گیاهی است چندساله ،و بومی نواحی شمال ایران می باشد.زولنگ علاوه بر استفاده در آشپزی سنتی ، خواص درمانی نیز دارد.و بسیار خوش بو نیز هست. زولنگ بعد از چند روز تبدیل به کنگر میشود.

این گیاه آرامش‌بخش اعصاب، محرک قوای جنسی، بهبود بواسیر، تسکین دهنده بیماری‌های رماتیسمی و رفع التهابات، تسکین دهنده دل درد و ریشه آن نیز برای تحلیل ورم‌ها مفید است.

انارجه: ( Frorepia subpinata )

انارجه در دشتها و مراتع وحتی در نقاط باز جنگلی استان مازندران رشد میکند و مورد استفاده روستائیان و شهرنشینان قرار می گیرد.انارجه گیاهی معطر که برگ آن به عنوان سبزی صحرایی استفاده میشود، به خصوص جهت تهیه مواد برای شکم پر کردن مرغ و ماهی و انواع خورشت.بهترین موقع چیدن اناریجه اوایل فصل بهار است .

این سیزی های طبیعی، بسیار خوش بو هستند خصوصا وقتی غذا درست می کنید بسیار عالی هستند
مثل کوکو سبزی ، ماهی شکم پر، سبزی پلو، و انواع آش

 

به اشتراک بگذارید

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Google Plus
  • Print
نظرات

نظر دادن