رنگ شناسی در مواد غذایی
انتشار: 30 دی ماه 1395 ساعت 18:10 دیدگاه ها: هيچ

گلستان بلاگ منتشر کرد:

رنگ هر ماده غذایی بی دلیل نیست و این دنیای رنگارنگ رمز و راز خود را دارد. کافی است نگاهی به یک سبد میوه یا ظرف سبزیجات بیندازید تا رنگ‌های متنوعی را مشاهده کنید. این رنگ‌ها از وجود ویتامین ها ناشی می شود.

مریم مرادیان 

7888

در این مطلب در خصوص رنگ‌ها در مواد غذایی و خواص مربوط به آن‌ها صحبت می کنیم.

رنگ قرمز

از این پس که به سوپرمارکت یا بازار میوه و تره بار مراجعه می کنید با دقت بیشتری به این دنیای رنگارنگ نگاه کنید. توصیه می شود سبد خریدتان را پر از این رنگ‌های متنوع بکنید. چون مواد غذایی هر چه رنگی تر باشند خواص بیشتری دارند. یکی از این رنگ‌های زیبا، اشتهابرانگیز و چشم نواز رنگ قرمز است. لیکوپن و آنتوسیانین ها آنتی اکسیدان هایی هستند که به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کرده و سلامت دستگاه قلب و عروق و همچنین سلامت چشم‌ها را ارتقا می دهند.

توصیه می کنیم از مصرف فلفل دلمه ای قرمز، هندوانه، گوجه فرنگی (تفت داده با اندکی روغن)، کلم قرمز، توت های قرمز و غیره غافل نباشید.

رنگ سبز

آنتوسیانین ها و آنتی اکسیدان های دیگر عامل رنگ بنفش و پیشگیری کننده از آسیب های سلولی هستند. این رنگ باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته مغزی و همچنین بیماری های قلبی می شود

ویتامین K باعث انعقاد خون و ارتقای سلامت استخوان ها می شود. مواد غذایی سبزرنگ همچنین سرشار از ویتامین های A و C، فولات، کلسیم و آهن هستند.

از بین منابع غذایی مهم این رنگ می توان به اسفناج، کلم کیل، کلم بروکسل، نخودفرنگی، بروکلی، کدو و غیره اشاره کرد.

رنگ سفید

آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش دارند و فشارخون را کاهش می دهند. سبزیجات سفیدرنگ همچنین حاوی میزان زیادی ویتامین های گروه B، پتاسیم و فیبر می باشند.

پیاز، سیر، تره فرنگ، قارچ، گل کلم و غیره جزو مواد غذایی سفید هستند.

رنگ قهوه ای

مواد غذایی قهوه ای رنگ دارای فیبر هستند که برای سلامت روده ها مفید هستند. این مواد غذایی حاوی ویتامین های B و E، آهن و پروتئین ها هستند.

غلات کامل (جو، برنج قهوه ای، دانه کینوا، جوی دوسر)، گردو، بادام و غیره از منابع این رنگ مفید هستند.

مواد غذایی رنگی

رنگ زرد یا نارنجی

بتاکاروتن موجود در مواد غذایی متعدد باعث بهبود سلامت چشم و عملکرد دستگاه ایمنی می شود.

هویج، کدوحلوایی، ذرت، سیب زمینی شیرین، مرکبات، انبه، زردآلو و آناناس از منابع این آنتی اکسیدان می باشند.

رنگ آبی یا بنفش

آنتوسیانین ها و آنتی اکسیدان های دیگر عامل رنگ بنفش و پیشگیری کننده از آسیب های سلولی هستند. این رنگ باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته مغزی و همچنین بیماری های قلبی می شود.

بلوبری، آلو، بادمجان و غیره جزو مواد غذایی حاوی این آنتی اکسیدان ها هستند.

به اشتراک بگذارید

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Google Plus
  • Print
نظرات

نظر دادن